You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lördag, 15 Juni 2024
Search

Saidac Communication - Rådgivning, föreläsning och workshop om varumärke

Sociala medier – ingen genväg

Tillgängligt för alla, dygnet runt och inga mediakostnader!
Att länka samman Facebook, YouTube, Twitter, bloggar och andra sociala medier, ger inte bara generösa möjligheter för privatpersoner utan även för företag, och dess varumärken. Men hur stora möjligheterna än är för människor och företag att interagera och mötas med sociala medier så måste dessa fyllas med relevant och intressant innehåll. Regelbundet – gärna flera gånger dagligen.

Grattis till företag som har gott om engagerande tankar, åsikter, tips, bilder och filmer som människor/kunder vill ta del av, diskutera och vidarebefordra till sina vänner.

För att klara det, behöver företaget inte bara medarbetare som har tid att dagligen skapa innehåll. Innehållet ska dessutom ha en relativt hög nivå – vara tänkvärt, underhållande eller givande i något avseende. Vilka medarbetare klarar av det?

Vissa företag har ovanligt aktiva kunder, en lojal "tribe", som sköter konversationen men det går inte att räkna med. Att försöka kontrollera samtalet på de sociala medierna är inte heller att rekommendera:
cocktailglas6Det är som att försöka styra vad gästerna ska tala om på sitt cocktailparty. Eller ännu värre, att ideligen försöka sälja något till sina gäster.

Företag kan lyckas med sociala medier om man behärskar kommunikation, har resurser och social kompetens men det är knappast någon enkel genväg till ett starkare varumärke och kunderna.

SC4

 

 


BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable